Skip Navigation Linksartikkel-intervju-kristine-bull-engelstad

​Hjelper mennesker til bedre helse​


I Podium får Kristine Bull-Engelstad brukt kompetansen som både coach og fysioterapeut. – Det er godt å bidra til at mennesker kommer i arbeid og får et bedre liv. Å være i rett jobb skaper superhelse, sier veilederen overbevisende.


Når deltakerne kommer inn døra på Podium Sandvika møter de alltid et varmt smil og et tilbud om te eller kaffe.

– Deltakerne skal føle seg som gjester og bli verdsatt for den de er. Det er mange som kommer inn med en veldig redusert livskvalitet som virkelig løftes, forteller Kristine som er veileder i Podium Sandvika.

Mange av deltakerne har sammensatte lidelser og behov for en veileder som i tillegg til et jobbfokus, har kunnskap om både kropp og psyke. Kristine får bruk for sin erfaring og kompetanse innenfor både fysisk og psykisk helse.

– De fleste har en helseutfordring, og mange sliter med muskel- og skjelettutfordringer. Kropp og hode henger sammen. Her får jeg mulighet til å jobbe med hele mennesket, sier hun.

Styrker motivasjon

Kristine har master i idrettsfysioterapi med spesialisering i coaching og motivasjon, videreutdanning i kognitiv terapi og utdanning som NLP-coach og helse- og frisklivscoach. Hun har bakgrunn som fysioterapeut på Friskvernsklinikken, Rikshospitalet og Klinikk for Alle. I tillegg har hun egen praksis som coach.

– Bakgrunnen som coach er helt avgjørende i møte med deltakerne. Den har gitt meg gode teknikker som hjelper deltakerne å se situasjonen sin fra nye vinkler. Dette handler mye om å styrke motivasjon og hjelpe mennesker til å tro på egne muligheter, forteller hun.

Hun opplever det som fantastisk å få bidra til at deltakerne blir mer bevisst på sine styrker og ressurser.

– Når mennesker har vært ute av arbeidslivet lenge, blir de veldig fokuserte på hva de ikke får til. Det er derfor viktig å stille gode spørsmål, bevisstgjøre, støtte og utfordre, så de tenker på en ny måte og oppdager nye muligheter. Mange får det bedre på ganske kort tid, sier Kristine.

Viktig jobb

Hun forteller at hun har en fleksibel arbeidsdag. I Podium Sandvika jobber veilederne i hovedsak individuelt og har ansvar for noen få deltakere hver. Kristine har daglig flere individuelle samtaler på kontoret eller tar deltakerne med ut på en walk`n talk.

– Jeg jobber mindfulnessorientert og får deltakerne til å registrere hva som skjer både innvendig og utvendig. Siden jeg har bakgrunn som fysioterapeut, jobber jeg også med å øke bevisstheten på hvordan de spenner seg eller hvordan de setter ned foten når de går, forklarer veilederen.

Kristine jobber også med å utvikle et program til en aktivitetsgruppe og bidrar med å lage nye kurskonsepter.

– Jeg får brukt kreativiteten min ved å være med på utvikle konsepter og kurs. Jeg opplever at det er stor takhøyde og muligheter til å være med å påvirke, forteller hun.

Kristine skryter også av arbeidsmiljøet og av den varme og rause avdelingslederen i Sandvika.

– Det er så mange hyggelige, kreative, inspirerende og jordnære folk her. Alle er mennesker med gode verdier som har respekt og omsorg for hverandre. Det gjenspeiler seg også i møtet med deltakerne, sier hun engasjert.

– Hvorfor vil du oppfordre andre til å søke jobb i Podium?

– Det er fantastisk å få hjelpe folk og gjøre en forskjell. I denne jobben føler jeg meg viktig, fordi jeg kan bidra til å øke menneskers livskvalitet. Det ligger mye god helse i å være i rett jobb. Podium ønsker virkelig å gjøre en samfunnsinnsats gjennom å bidra til redusert arbeidsledighet. Det er en viktig bedrift for både samfunnet og for den enkelte deltaker, avslutter hun.