Skip Navigation LinksArtikkel-Runar-Heggen-gir-stafettpinnen-videre

Runar Heggen gir stafettpinnen videre​

 

I hjertet av Podium


 
Da Runar Heggen holdt et foredrag for arbeidsledige i Askim i 1994, ble spiren til Podium sådd. Nå har han gitt stafettpinnen videre, men gründerens hjerte banker fortsatt like hardt for bedriften.

 
Av Irene Bergwitz-Larsen

 
– I et hvert selskap kommer det et tidspunkt, hvor den som har starta selskapet bør trekke seg ut. Sånne vitaliseringer skal en hver organisasjon ha, sier Heggen som i dag er arbeidende styreleder i Podium og daglig leder for HR-huset.
Sommeren 2015 gikk han av som administrerende direktør i Podium og ga stafettpinnen videre til Kari Hilde Høvik som har bakgrunn fra HR-huset og som direktør for salg, utvikling, fag og personal i Podium.
– Når du er gründer og har ledet et selskap i så mange år, kan du sitte på litt for stor "makt", som kan bremse nyutvikling. Jeg føler meg trygg på Kari Hilde og alle jeg ser rundt meg nå. Det er mange dyktige folk. Jeg har fulgt med på Kari Hilde, siden jeg ansatte henne i 2002. Hun leverte på et nivå som jeg ville ha vanskeligheter med å matche selv i mine beste stunder, forteller den tidligere administrerende direktøren.

 

Idealisme og pågangsmot

Ifølge Heggen har Kari Hilde et stort hjerte og et stort engasjement – og det er nærmest et kriterium for å bli ansatt i Podium. Bedriften er bygget på idealisme og pågangsmot.
– Det som er styrken vår er kombinasjonen av å være veldig verdibaserte og resultatorienterte. Det er en ganske krevende kombinasjon. I oppstartsfasen var vi utrolig vanskelige å konkurrere mot. Vi hadde "drive" kombinert med empati, sier Heggen.
Askim-gutten begynte med arbeidsrettede tiltak ved en tilfeldighet. På 90-tallet hadde unge Heggen bygget opp et salgsfirma med over hundre selgere. Karrieren i salgsbransjen var i ferd med å ta av, og han hadde fått tilbud om høy lønn og ansvar for en stor butikkjede. Siden Runar hadde ansatt mange og visste mye om rekruttering og jobbsøking, ble han i 1994 bedt om å holde et foredrag for alle som hadde mistet jobben i Viking Dekk i Askim. Foredraget som egentlig skulle vare i én time, endte med at Runar satt i flere timer for å hjelpe folk med å skrive søknader og CVer. Han ble invitert inn i selskapet Utviklingsskolen som ble opprettet av familien Bjørkli i forbindelse med omstillingen av Viking Dekk. Heggen fikk drive selskapet med liten grad av eiernes innvirkning fra 1994, og i 1995 ble han daglig leder.
– Vi hadde en drøm om å bygge opp selskapet Utviklingsskolen og forme vår egen arbeidsplass. Det var tøft. Vi måtte leie oss ut til andre oppdragsgivere ved siden av og tok i perioder ikke ut lønn, forteller Heggen.

 

Et friskt pust

I 1997 ble Utviklingsskolen til Podiumskolen. Heggen drev bedriften sammen med Egil Martinsen og sin søster Elin Heggen. Etter hvert ble også Aage Fredin og Elisabeth Buer Hansen involvert.
– Vi hadde ikke holdt ikke så mye kurs, men de fleste av oss hadde bakgrunn fra salg og marked. Vi hadde et sterkt resultatfokus og tok med oss noe friskt inn i en bransje som trengte det. Deltakerne syntes det var gøy, forteller Runar Heggen.
Selskapet fikk kritikk for ikke å være synlige nok, men det var ikke så viktig. 
– Det verdibaserte har vi hatt med oss hele tiden, og vi er mer opptatt av å gjøre det enn å prate om det og er ikke helt polerte. Vi skrev en CV for å levere det til noen, ikke for å lære å gjøre det. Vi representerte noe offensivt og var mer gærne enn deltakerne, fortsetter han.
Den gangen kunne han sitte på natta og skrive ni tilbud, og alle var på 60 sider. Arbeidsredskapet var skrivemaskin, kopimaskin, korrekturlakk og enorme mengder med pågangsmot. 
– Det var bokstavelig talt klipp og lim. Vi skrev et nytt avsnitt, klippet ut, limte på og kopierte, forteller Heggen.
Han legger ikke skjul på at det var mange sene netter og mye jobb.
– Vi var mange som jobba mye, og det var en livsstil som var helt nødvendig for å vokse. Vi tjente ikke mye penger, men gjorde det for å holde i gang en arbeidsplass som vi var glad i. Det var et indre kall å jobbe med mennesker og se at vi fant gode løsninger. Det er godt å kunne se seg tilbake og vite at vi har betydd noe for noen.

 

Kraftig vekst

Podiumskolen fikk et godt rennomé i Askim, og det spredde seg utover i Østfold. De startet kurs i flere av Østfolds byer og fant i tillegg et lokale i Drammen.
– Sånn videreutviklet det seg. Vi fikk folk ut i jobber og jobbet helt annerledes enn alle andre, sier Heggen.
I 2002 ble Podiumskolen til Podium, og da gikk Heggen inn på eiersiden.
– I realiteten var det jeg som holdt i selskapet hele veien fra 1994, så selv om Podium formelt ble stiftet med meg som hovedeier i 2002 var det kun formaliteter. Podiums historie startet i 1994, forteller han.
Da Heggen ble hovedeier, ble det lettere å legge opp en vekststrategi. Fra 2001 vokste Podium kraftig, og i begynnelsen av 2009 ble det rift om å kjøpe bedriften. Heggen var redd for at alt de hadde bygget opp ville blir borte, så han takket nei til det første tilbudet. I stedet sa han ja til Jobzone som kjøpte opp Podium i januar 2009.
– Jobzone jobbet med bemanning og var en god match. Jeg så at vi kunne få til synergier.
En ting er å hjelpe dem som er utenfor arbeidslivet, og annen ting er å hjelpe arbeidslivet med å utvikle gode tilbud. Vi kan påvirke mye bredere med synergien vi har i selskapet. Vi jobber mot et arbeidsliv som inkluderer og ikke ekskluderer, sier den tidligere eieren.

 

Det nye arbeidslivet

Et større mangfold i samfunnet fører til uforutsigbare endringer. Heggen snakker om et paradigmeskifte i arbeidslivet.
– Arbeidslivet blir mindre og mindre forutsigbart og mer og mer globalt. Teknologi, globalisering og økt grad av arbeidsinnvandring og flyktninger endrer arbeidsmarkedet. Bedrifter og arbeidsgivere trenger en ny kompetanse for å lykkes, sier han.
Dette krever en større gard av tverrfaglig kompetanse enn for 20 år siden. Det nye arbeidslivet har ført til at Podium har måttet fornye seg, men hjertet i bedriften er fortsatt til stede.
– Vi må profesjonalisere oss, men friskheten fra 90-tallet har ikke gått av moten. Kjernen er lik nå og da startet opp. Vi må fortsette å være verdidrevne, endringsdyktige, ha fart og tørre litt mer, sier Heggen.
Podium er ifølge den tidligere eieren den eldste nålevende veiledningsbedriften blant de private aktørene. Fortsatt jobber bedriften med enkeltmennesker som blir stående på utsiden av et arbeidsliv, men utfordringene er mer sammensatte enn før. Heggen er overbevist om at arbeidet Podium gjør har like stor verdi i dag.
– Å stå uten jobb er en sorgprosess, og det er mange som opplever at det gjør en stor forskjell for dem mot ny og rett karriere, fastslår han.